Allerjik Nezle Nedir?
Allerjik Rinit veya Saman Nezlesi olarak ta adlandırılan alerjik nezle, üst solunum yollarının burunda ve boğazda yanma, sulu burun akıntısı, hapşırma ile seyreden alerjik bir hastalığıdır. Polen, hayvan tüyü, ev tozu gibi havada uçuşan alerjenlere karşı oluşur ve hayat kalitesini çok bozar. Sıklıkla gözlerde yanma, kızarma ve yaşarmayla seyreden alerjik konjuktivit de alerjik rinit ile birlikte görülür.
Neden Olur?
Klasik tıp açısından sebebi bilinmemekte ancak alerjik bünyesi olanlarda daha sık görülmektedir. Regülasyon tıbbı açısından allerji ve alerjik bünye bağışıklık sisteminin dengesizleşmesi ve kendine zarar verecek şekilde aktivite göstermesidir. Bunun da ana sebebi bedenin stres yüküdür.
Bu stres mental stres olabileceği gibi kişini geçirdiği hastalık ve ameliyatların yarattığı biofiziksel stres veya beslenme bozukluğu, bağırsak flora bozukluğu, vitamin mineral eksiklikleri, bedenin toksik yükleri gibi biyokimyasal stresler de olabilir. Sonuçta bu streslerin toplamı belli bir eşiği aştığında bağışıklık sisteminde de davranış bozuklukları ortaya çıkabilmektedir.
Bu stresler içinde dolgu, kanal, implant gibi işlem görmüş dişlerin, diş sıkmanın, geçirilmiş ya da sürmekte olan bademcik iltihabı, sinüzit ve kulak iltihapları ile bağırsak candidasının oluşturduğu stres yüklerinin saman nezlesi açısından özel bir önemi vardır.
Allerjik Nezle Nasıl Tedavi Edilir?
Klasik tıbbi yaklaşım olarak mümkün olduğunca alerjenlerden uzak durulması, gereğinde allerji semptomlarını baskılamak amacıyla antihistaminik ve kortizon içeren burun spreyleri kullanılır.
Regülasyon tıbbı açısından özellikle bağırsak florası ve candida düzeyleri, ağır metal ve latent asidoz düzeyleri, besin duyarlılıkları, mental stres düzeyi ve diş, bademcik, sinüs ve kulak bölgesi başta olmak üzere bozucu alan taraması yapılır. Allerji kökeni olan sebepler tedavi edilir.
Nöralterapi ile bozucu alan tedavisi, vegetatif sinir sistemi ve hormonal denge sağlanarak vücudun biofiziksel stres düzeyi düşürülür.
Besin duyarlılıkları saptanıyorsa ilgili besinler diyetten çıkarılır ve şekersiz candida diyeti uygulanır. Bağırsak florası desteklenir.
Asit ve ağır metal yükleri için şelasyon programı düzenlenir.
Saptanan alerjenlere karşı vücudu duyarsızlaştırmak için ters elektromanyetik frekansla tedavi yapılır.
Kulak akupunkturu ve homeopati semptomların yatıştırılmasında oldukça etkilidir.