Anksiyete Nedir?
Diğer adıyla kaygı bozukluğu kişinin hiç sebep yokken sürekli endişe içinde olması durumudur. Sanki kötü bir haber alacak, ya da kötü bir şeyler olacakmış gibi sürekli tedirginlik hisseder. Çok yoğun ve ataklar halinde gelmesine ise panik atak adı verilir. Özel durumlarda ortaya çıkmasına ise fobi adı verilir. Sosyal fobi, kapalı alan fobisi, açık alan fobisi, hayvan fobisi, yükseklik fobisi, gibi türleri vardır.
Anksiyete ve Fobiler Neden Olur?
Anksiyete bozukluklarının nedenleri kesin olarak anlaşılamamıştır. Fakat travmatik olaylar, çeşitli deneyimler, sağlık sorunları, kalıtsal faktörler gibi etmenlerin kaygı bozukluklarını tetikleyebildiği görülmektedir. Regülasyon tıbbı açısından çözümlenmemiş içsel çatışmalar ve kronik stres en önemli sebeptir. Bilinçli beynimizin altında devasa bir kayıt merkezi olan bilinçaltı beyin bulunur. Buradaki kayıtların farkında olamayız.
Olumsuz kayıt yükü bilinçli beyni sürekli rahatsız eder ve kaygı bozukluğuna neden olur. Bu kayıtlar geçirdiğimiz psikolojik travmalar ve çözülmemiş içsel çatışmalar olabileceği gibi bedenden gelen geçirilmiş hastalık ve ameliyatlar, flora bozuklukları, toksik birikimler, vitamin mineral eksiklikleri gibi olumsuz sinyaller de olabilir.
Nasıl Tedavi Edilir?
Klasik tıp açısından anksiyete giderici ilaçlar, psikoterapi ve bilisel davranışçı terapiler önerilir.
Regülasyon tıbbı açısından öncelikle kronik stres yaratan durumların saptanarak regüle edilmelidir. Bedende olumsuz sinyal yaratan problemli vücut alanları nöralterapi ile düzenlendiğinde ve hormonal sistem tedavi edildiğinde kaygı bozukluğu belirgin olarak azalmaktadır.
Psikokinezyolojik yaklaşım ile bilinç altı yükler belirlenerek limbik sistemde birikmiş enerji deşarj edildiğinde anksiyete azalmakta, olumlama egzersizleri ile kaybolabilmektedir.
Homeopatik Bach Çiçekleri ve Mikrosistem Akupunktur da belirgin bir rahatlama sağlamaktadır