Çarpıntı Nedir?
Kalbin normalden hızlı atması durumudur. Kişi bunu göğüs bölgesinde net bir şekilde hisseder. Basitçe kalbin hızlanması şeklinde olabileceği gibi ritmin de bozulduğu daha ciddi durumlar içerebilir.
Çarpıntı Neden Olur?
Kalp vücutta oluşan tüm değişikliklere ilk tepki veren organdır. Sempatik sinir sistemi sayesinde milisaniyeler içinde kalp hızı artıp azalabilir. Bu yüzden vücutta oluşan tüm streslerde kalp atım hızı değişebilir. Anksiyete gibi psikolojik rahatsızlıklardan, hormonal, sindirim, solunum sistemi problemlerinin hepsinde çarpıntı olabileceği gibi kalbe ait bir hastalık ta olabilir.
Nasıl Teşhis Edilir?
Öncelikle bir kardioloji uzmanına muayene olmak gerekir. EKG, eforlu EKG ve Ekokardiografi testleriyle çarpıntının tipi ve sebepleri araştırılır.
Nasıl Tedavi Edilir?
Bulunan temel probleme ve çarpıntının tipine göre tedavi yapılır. Birçok ilaç ve cerrahi tedavi metodları mevcuttur.
Ancak bazı durumlarda ritm bozukluğu olmaksızın kalbin hızlanması şeklinde problemler olabilir ve ilaçlara rağmen çözülemez. Bu durumlarda özellikle kalbi etkileyebilecek bozucu alanlar nöralterapi muayene teknikleriyle araştırılmalıdır.
Özellikle üst boyun bölgesinde blokaj yapabilen durumlar, diş çene problemleri, sindirim ve solunum problemleri gözden geçirilmeli bulunan problemler Nöralterapi ile düzeltilmelidir. Bu sayede ilaçlara rağmen çözülemeyen çarpıntı problemlerinin çözülebildiği görülmektedir.