Gastrit Nedir?
Mide iç zarının iltihaplanmasına bağlı olarak oluşan mide ağrısı, geğirme, hıçkırık, iştah kaybı, hazımsızlık, gaz, bulantı ve kusma gibi belirtilerle seyreden bir sindirim sistemi hastalığıdır.
Neden Olur?
Pek çok neden sayılsa da en çok Helicobacter pylori bakterisinin neden olduğu enfeksiyon suçlanır. İlaveten alkol ve ağrı kesici kullanımı, stres ve kötü beslenme de en önemli sebepler arasında gösterilir.
Nasıl Teşhis Edilir?
Tipik belirtilerin olması ile gastroenteroloji doktoru tarafından uygulanan endoskopi testi ile kesin teşhis konulur. Beraberinde veya öncesinde bazı kan ve dışkı testleri de istenir.
Nasıl Tedavi Edilir?
Klasik tıp bakış açısına göre mide asidini azaltan ilaçlarla birlikte dokunan besinlerin diyetten çıkarılması, alkol ve ağrı kesici ilaçların yasaklanması temel tedavidir. Eğer saptandı ise Helicobacter pylori bakterisinin neden olduğu enfeksiyonun tedavisi için üçlü antibiyotik tedavisi verilir.
Regülasyon tıbbı bakış açısına göre ise mide sindirim sisteminin bir elemanıdır ve sindirim sisteminde genel bir problem vardır. Özellikle bağırsak florasının bozulması ile birlikte vücudun stres yükü en önemli problemdir. Bu yüzden bu faktörlerin bir dökümantasyonu yapılmalı ve bunlara yönelik bir tedavi planı hazırlanmalıdır.
Mide asidi özellikle protein sindirimi için gerekli bir sıvıdır. Bunun nötrlenmesi sindirimi bozacağından akut ve kanamalı gastritler dışında önerilmez, bunun yerine ozonlanmış suların içilmesi hem yara iyileşmesinde hem de varsa Helicobacter pylori bakterisi enfeksiyonu tedavisinde oldukça etkindir. Antibiyotik tedavisi ise tüm yararlı bağırsak florasını bozacağından ve uzun vadede bağışıklık sistemi sorunları, romatizmal ve sindirim sistemi problemleri gibi pek çok probleme yol açacağından önerilmemektedir.
Mide segmentine yapılacak Nöralterapi hem şikayetleri azaltacak hem de iyileşmeyi sağlayacaktır. İlaveten hormonal dengenin düzeltilmesi ve mide segmentine yük bindiren bozucu alanların tedavisi hazırlayıcı sebepleri de ortadan kaldıracaktır.
Hastanın bağırsak florası ihtiyaç duyduğu probiyotiklerle mikrobesinlerle desteklenmelidir. Hangi probiyotik ve mikrobesine ihtiyaç duyduğu yine bioenformatif analiz yöntemleriyle saptanmalı ezbere takviyeler vermekten kaçınılmalıdır.
Hastanın saptanan besin duyarlılıklarına yönelik kişiye özel bir beslenme programı hazırlanmalıdır.
Aynı şekilde vücutta biriken toksinler için kişiye özel kapsamlı bir Detoks Programı hazırlanmalıdır. Bu programda gerek ağızdan kullanılan ürünler gerekse damardan yapılan tedaviler kullanılır.
Hastanın psikolojik yükleri ön planda ise Psikokinezyoloji, Bach Çiçekleri ve Mikrosistem Akupunktur yöntemleri ile tedavi edilmelidir.
Planlanan bütüncül regülasyon tıbbı uygulamalarıyla hastalığı kalıcı bir iyilik dönemine sokmak mümkün olabilmektedir.