Sık Hastalanma Nedir?
En ufak bir esintide grip olmak, boğazın şişmesi, sık sık idrar yolu enfeksiyonu geçirmek, sık sık ishal olmak, yenilen pek çok şeyin dokunması gibi sağlıklı insanların etkilenmeyeceği çevresel etkenlerden fazlaca etkilenerek çok sık hastalanma durumudur. Bu tipte kişiler salgınlardan çok fazla etkilenir. En son yaşanan pandemide de bu gruptaki kişiler büyük problemler yaşadılar.
Neden Olur?
Normal bir beden dış etkenlere karşı bağışıklık sistemi tarafından korunur. Sadece enfeksiyonlar değil, toksik maddeler ve bünyemizde oluşan kanser hücrelerinin bile yok edilmesinden bağışıklık sistemimiz sorumludur. Bağışıklık sisteminin zayıflamaya başlaması ile kişi sıkça hastalanmaya başlar ve durum ilerledikçe ciddi hastalıklara yakalanma riski artar.
Bağışıklık sistemini zayıflatan pek çok etken vardır. Ancak tek bir kelime ile özetlemek gerekirse ana etken strestir. Beden yaşadığı stresleri psikolojik, fiziksel ya da kimyasal diye ayırt etmez ve hepsinin toplamı beden için bir yük oluşturur. Bu stresleri kabaca özetlemek gerekirse herkesin stres denince anladığı psikolojik streslerin yanında geçirilen ameliyatlar, kazalar, hastalıklar, postür bozuklukları, yara izleri gibi fiziksel stresler, vitamin mineral eksiklikleri, kötü beslenme, vücutta ağır metal ve asit birikimleri gibi kimyasal stresler de olabilir.
Kronik olarak biriken stres yükü böbrek üstü bezinden sürekli kortizon salgılanmasına, aynı zamanda bağışıklık sistemi ön maddelerinin salınımının ise azalmasına neden olur. Bu durum bağışıklık sisteminin zayıflaması ile sonuçlanır. Bir diğer faktör de bu stres yüklerinin vücudun vegetatif sinir sistemini sürekli meşgul etmesidir. Bu sinir sistemi bağışıklık sistemini de yöneten sistemdir fakat stres yükü altında bağışıklığı yeterince aktive edemez.
Nasıl Tedavi Edilir?
Öncelikle yapılması gereken beslenme biçimini ve yaşam alışkanlıklarını gözden geçirmektir. Şeker, gluten, hayvansal proteinler olabildiğince azaltılmalı bitkisel ürünlerle beslenilmelidir. Endüstriyel paket gıdalar yerine mümkün olduğunca doğal gıdalar tüketilmelidir. Günlük yeterli su içilmeli, düzenli egzersiz yapılmalıdır. Günlük stresleri azaltmak için gevşeme egzersizleri, meditasyon, keyifli hobiler gibi aktivitelerde bulunulmalıdır. Alkol, sigara, aşır kahve, çay, kola tüketimi gibi zararlı alışkanlıklardan vazgeçilmelidir.
Tüm bu tedbirlerle sonuç alınamıyorsa tıbbi yardım almak gerekliliği vardır.
Öncelikle kişinin doğumundan bugüne geçirdiği tüm hastalık ve ameliyatlar, beslenme biçimi, yaşam alışkanlıkları, psikososyal stresleri kayıt altına alınır. Regülasyon tıbbı bakış açısıyla muayeneleri yapılır, bioenformatif analizlerle bir stres yükü dökümü yapılır. Bu dökümlere göre tedavi planlanır.
Tedavide vegetatif sinir sistemini ve hormonal sistemi dengelemek ve fiziksel stresleri resetlemek için nöralterapi yapılır. Kişinin analizlerinde bağırsak florası bozuksa probiyotiklerle desteklenir, besin duyarlılıkları ve candida düzeyine göre beslenme programı yapılır, saptana vitamin mineral eksikleri tamamlanır, tespit edilen toksinler için bir şelasyon programı düzenlenir. Psikolojik yükleri fazla olan kişilerde psikokinezyoloji, homeopati ve kulak akupunkturu yapılır.
Bütüncül regülasyon tıbbı yaklaşımlarıyla bağışıklık sistemi dengelenir ve güçlenir, sık hastalanma sorunu ortadan kalkar.