HRV Nedir?
Kalp atım hızındaki değişiklikleri kayıt altına alarak teşhis yapabilen bir cihazdır. Esas amacı teşhis yöntemi olmakla birlikte aynı zamanda şifa verici elektromanyetik frekansları üreterek homeopati tedavisinde de kullanılabilir.
Nasıl Teşhis Koyar?
Cihazın kalp atımlarını ölçen EKG elektrotları ve vücuda istenilen elektromanyetik frekansları gönderen kolye şeklinde boyuna takılabilen bir vericisi vardır. Vericiden gönderilen sinyallere oluşan vücut tepkisi kalp atım hızındaki değişikliklerine neden olur ve EKG elektrotları aracılığıyla bu veriler toplanarak cihazdaki yazılım sayesinde grafiklere dönüştürülür.
Vücutta aklımıza gelebilecek her türlü fonksiyon Vegetatif Sinir Sistemi (VSS) kontrolü altındadır. VSS uyarılarına en hassas olan organ ise kalptir. Milisaniyeler içerisinde VSS etkisi ile kalp atımı hızlanabilir ve yavaşlayabilir. Kalp atım hızındaki değişkenlik ne kadar fazla ise vücut o kadar adapte olabiliyor demektir ve sağlıklıdır, yani regülasyon kapasitesi yüksektir. Kalp atım hızı değişkenliği ne kadar az ise vücudun adapte olabilme yeteneği yani regülasyon kapasitesi o kadar düşüktür ve vücut hasta demektir.
Eğer vücutta bazı stresler oluşursa VSS de oluşan değişiklik kalp üzerinden okunabilir. Bu stresler aynı zamanda elektromanyetik vericiler ile de vücuda gönderilebilir. Yani geçici yapay bir uyaran vücuda verilmiş olur. Bu uyaranlara verilen yanıtlarının değerlendirilmesi ile frekansı vücuda gönderilen maddenin vücut için zararlı mı yoksa şifa verici mi olduğu anlaşılabilir.
Aynı şekilde vücuda sağlıklı ya da patolojik organ frekansları gönderilerek vücudun tepkisi değerlendirilir. Böylece hangi organda hastalık olduğu anlaşılabilir.
Ölçüm Nasıl Yapılır?
Her hastadan 5 dakikalık temel ölçüm alınır. Bu ölçüm kişinin regülasyon kapasitesi yani iyileşebilme yeteneği ve vücudun genel yükleri hakkında bilgi verir.
Daha sonra seri ölçüm denilen ölçümler yapılır. Ölçüm yapılacak parametre sayısına göre ölçüm süresi değişir. Bakılmak istenen parametre elektromanyetik verici ile 1 dakika süre ile vücuda gönderilerek vücutta oluşturduğu tepkiler değerlendirilir. Örneğin vücuda gluten frekansı gönderildiğinde vücutta strese neden oluyorsa kalp atımları hızlanacaktır ve kişinin glutene duyarlılığı olduğu anlaşılacaktır.
Örneğin sağlıklı bir karaciğer organ frekansı gönderildiğinde kalp atımları yavaşlıyorsa yani iyi geliyorsa karaciğerin problemli olduğu ve desteklenmesi gerektiği anlaşılır. Aynı şekilde gönderilen bir vitamin frekansı ile kalp atımlarında yavaşlama oluyorsa o vitamin şifa verici olarak değerlendirilir.
Neler Teşhis Edilebilir?
Öncelikle vücudun hastalık ve sağlık açısından genel durumu anlaşılır. Vücudun regülasyon kapasitesi yani iyileşme gücü değerlendirilebilir. Daha sonra yapılan seri ölçümlerle ise şunlar değerlendirilebilir;
- Allerjenler, besin duyarlılıkları,
- Bağırsak florası ve candida düzeyleri,
- Toksik maddeler, ağır metaller, dokuların asit yükü,
- Bozucu alan etkisi oluşturan problemli vücut bölgeleri,
- Elektromanyetik stres ve geopati yüklerinin araştırılması,
- Organ disfonksiyonları,
- Vitamin mineral eksiklikleri,
- İlaçların yararlılıklarının değerlendirilmesi,
- Homeopatik remedi yararlılıklarının değerlendirilmesi.